Novosti

16.10.2017
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 Film italijanske produkcije “Prestaću kad poželim”, koji je režirao Sydney Sibilia, sinoć je prikazan u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

 

Projekciji filma su, pored 70 zatvorenika, prisustvovali pomoćnik direktora ZIKS-a Slađan Raičković i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori NJ.E. Vićenco Del Monako, koji su govorili na otvaranju događaja.

 

Pozdravljajući prisutne gospodin Raičević se zahvalio ambasadi Republike Italije i lično ambasadoru Del Monaku, što su omogućili zatvorenicima u Kazneno-popravnom domu da pogledaju ovaj film. “Kulturne aktivnosti pružaju mogućnost ličnog razvoja i izražavanja i imaju značajnu ulogu u procesu resocijalizacije i reintegracije zatvorenika”, istakao je Raičević. “Zbog navedenog, važno je i u budućnosti razvijati ovakve vidove saradnje, kako bi sportske, kulturne i umjetničke aktivnosti postale redovan, strukturiran, svakodnevni dio realizacije tretmana zatvorenika”, zaključio je Raičević.

 

Ambasador Del Monako je izrazio zadovoljstvo saradnjom koju je ambasada Italije u Crnoj Gori ostvarila sa ZIKS-om i istakao značaj ovakvih aktivnosti za zatvorenike. “Ovdje sam danas sa osjećajem iskrene zahvalnosti što su nam direktor ovog Zavoda g-din Tomić i g-din Raičković otvorili vrata i dozvolili da provedemo sa svima vama jedno lijepo popodne u znaku dobre italijanske kinematografije”.

 

Film “Prestaću kad poželim” će se reprizirati i narednih nekoliko dana kako bi veći broj zatvorenika i zatvorenica bio u mogućnosti da ga pogleda.